Generelt gælder det, at man bør klippe så lidt som muligt. Det kan godt lade sig gøre, at klippe en løsdriftshest, så den ikke skal gå med dækken. Mange ryttere foretrækker den fulde klip, men man skal så også være mere opmærksom omkring dækkener og skridttæpper.
Men under alle omstændigheder, så er det usundt for at hest, at stå våd og kold i flere timer efter ridning. Skridt hesten til åndedrættet er i ro og sæt den så på stald med eks. et ulddækken, fleece eller andet funktionsmateriale, så hesten kan tørre stille og roligt. At skridte en hest rundt i hele og halve timer for at vente på at den tørrer er omsonst og usundt for hesten.
!OBS! Nye priser vinteren 2019/2020. Se nedenfor.
Halsklip – 200kr.* – kun den nederste/underste del af halsen klippes.
Irsk klip – 300kr.* – der klippes fra gjordlejet, op over skulderen og undersiden af halsen.
Bell-klip – 500 kr.* – som irsk klip, blot klippes hele halsen.
Sporklip – 500 kr.* – der klippes en bred stribe fra bagparten, hen over siden, op over skulderen og undersiden af halsen.
Tæppeklip/jagtklip – 600kr.* – som sporklip, blot klippes hele halsen.
Fuldt klip – 600kr.* – hele hesten klippes. Sadelleje valgfrit.
Islænderklip – 600 kr.* – specielt til den hårdtarbejdende islænderhest, da hverken man, hoved eller “fjer” på benene berøres. Der klippes ned til over knæene i et skråt klip. Sadelleje valgfrit.
*Kørsel er inkluderet i priserne. Dog kan jeg betinge mig af, at der er flere heste samlet ved store afstande. Se under “Geografisk område”
Forarbejde
Næsten vigtigst af alt er, at din hest skal være så ren og tør, som det kan sig gøre for årstiden. En mudret/støvet pels vil – uanset kvaliteten på klippemaskinen – give et ujævnt resultat. Så sæt gerne din løsdriftshest/pony på boks i tide til at den kan tørre op eller læg et dækken på dagen før. En ren, men regnvåd, lang vinterpels er sjældent et problem, da maskinen klipper i bunden af pelsen, hvor hesten er tør. Men en svedt og mudret hest vil være klistret/sandet og maskinen vil have svært ved at “rejse” hårene og klippe jævnt og pænt.
Du skal ikke ud i at vaske din hest – slet ikke. Men i dagene før klipning kan det godt svare sig, at lægge lidt ekstra kræfter bag striglerne, så du får det meste vinterstøv ud.
**Jeg oplever jævnligt, at hele denne side kopieres inkl. tekst og billeder. Dette er ulovligt jf. Ophavsretsloven og dette kan derfor retsforfølges. Jeg beder jer derfor at undlade, at kopiere tekst og billeder og lave jeres eget. Generelt må man ikke kopiere billeder fra nettet, medmindre det er til privat brug – og hvis man annoncerer med klipning, så er det ikke længere privat brug.
En god huskeregel: Vis hensyn til andre andres arbejde. Du vil også blive ked af, hvis du har brugt mange timer på at lave en hjemmeside – for blot at finde det hele kopieret på en andens hjemmeside. Og ja – det er stadig mine billeder selv de spejlvendes, vandmærket fjernes og farverne ændres – da det stadig tydeligvis er en kopi.